ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ










ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΟΝ 21Ο ΑΙΩΝΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ
Την ξέρετε την ιστορία με το γιοφύρι της Άρτας; Έχουμε τη σύγχρονη εκδοχή του! Αναφερόμαστε στο πολυαναμενόμενο ασανσέρ της κάτω λέσχης, που «ολημερίς το χτίζουνε» και ακόμα δεν είναι έτοιμο. Έτσι, οι φοιτητές με κινητικά προβλήματα και αναπηρίες δεν έχουν καθόλου πρόσβαση στη λέσχη.
Συγκεκριμένα, πέρυσι το Μάιο, η διευθύντρια της Λέσχης μας ανέφερε ότι έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυσή του ζητήματος. Με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, σε συνάντηση μας με τον Αντιπρύτανη και το Γενικό Διευθυντή της τεχνικής υπηρεσίας διεκδικήσαμε η Φοιτητική Λέσχη να γίνει προσβάσιμη στα άτομα με αναπηρίες άμεσα, καθώς πρόκειται για αυτονόητο δικαίωμα τους στη σίτιση, η οποία πρέπει να παρέχεται σε όλους τους φοιτητές.
Οι αρμόδιες αρχές, λοιπόν, δεσμεύτηκαν ότι θα κατασκευαστεί ασανσέρ στο Ισόγειο της Φοιτητικής Λέσχης, με ημερομηνία παράδοσης 10-15 Δεκεμβρίου 2010.
Ενώ το έργο έχει ξεκινήσει να υλοποιείται, η ολοκλήρωση του αναβάλλεται διαρκώς με διάφορες –όχι τόσο πειστικές- δικαιολογίες. Με κάθε παράταση ξεκινάει και ένας καινούριος κύκλος δεσμεύσεων χωρίς αντίκρισμα και υποσχέσεων χωρίς ουσία. Προς το παρόν (Φεβρουάριος 2011) η κατάσταση στη Φοιτητική Λέσχη παραμένει ακόμη η ίδια, με συνέπεια τον αποκλεισμό συμφοιτητών μας από τη σίτιση.

Έτσι, είμαστε και πάλι στη λέσχη για να πιέσουμε με το δικό μας τρόπο και να διεκδικήσουμε ξανά την άμεση κατασκευή και λειτουργία του ασανσέρ.

1 σχόλιο:

  1. Τί τάχα ἂν εἶσαι φυλακή;
    Νὰ μὴ λυγᾶς!
    αὐτὸ εἶν᾿ ὅλο.
    Δὲν εἶναι ἄλλη συμβουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή