Απόφαση συνέχισης της κατάληψης πρυτανείας ΑΠΘ

Η κατάληψη της πρυτανείας από την ομάδα προσβασιμότητας και τις/τους αλληλέγγυες/ους ξεκίνησε την Τετάρτη 6 Μαΐου με χρονικό ορίζοντα να συνεχιστεί μέχρι την Παρασκευή 6 Μαΐου με τα αιτήματά μας να είναι:

η δημιουργία ενός προσβάσιμου πανεπιστημίου, η άμεση λύση για το κεντρικό αμφιθέατρο της Παλιάς Φιλοσοφικής (το πιο ενεργό αμφιθέατρο της σχολής), η αφαίρεση δύο θέσεων σε κάθε αμφιθέατρο του ΑΠΘ, η άμεση πρόσληψη οδηγού, η επισκευή και επαναλειτουργία του δεύτερου βαν, ώστε να λειτουργούν και τα δύο σε πλήρες ακαδημαϊκό ωράριο

Μέχρι την Παρασκευή δεχθήκαμε την πλήρη απαξίωση και τον εξευτελισμό των αιτημάτων μας από τις πρυτανικές αρχές και αυτό μας οδήγησε στην απόφαση να συνεχιστεί ο αγώνας εώς ότου εκπληρωθούν τα αιτήματά μας ή έστω οι πρυτανικές αρχές να δεσμευτούν επίσημα τουλάχιστον για τα τέσσερα τελευταία αιτήματα που προαναφέραμε.
Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε η συνέχιση του αγώνα μας κατά τη διάρκεια της εκλογικής περιόδου να θεωρηθεί αντιεκλογική πράξη, απλώς εμμένουμε και συσπειρωνόμαστε γύρω από την εκπλήρωση των αιτημάτων μας. Η ομάδα προσβασιμότητας ως μία ομάδα ενάντια στον κοινωνικό αποκλεισμό δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να δημιουργήσει έναν ακόμη αποκλεισμό στερώντας το δικαίωμα καθενός να συμμετάσχει στις φοιτητικές εκλογές. Αν και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι φοιτητές με αναπηρία εξακολουθούν να αποκλείονται από τη διαδικασία των εκλογών λόγω της μη προσβασιμότητας των σχολών.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι στο κτίριο της πρυτανείας βρίσκονται οι γραμματείες της φιλοσοφικής και της γεωπονίας θα επιτρέψουμε την είσοδο των υπαλλήλων της γραμματείας αποκλειστικά και μόνο για να ληφθούν τα απαραίτητα έγγραφα και να διεξαχθεί ομαλά η εκλογική διαδικασία. Όπως εμείς με αυτόν τον τρόπο δείχνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στις συλλογικές διαδικασίες έτσι και οι φοιτητικοί σύλλογοι θα μπορούσαν σύσσωμοι να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους μέσω της φυσικής παρουσίας τους και όχι μέσω ψηφισμάτων κενών περιεχομένου.
Είναι τουλάχιστον κατάπτυστη η άποψη που θέλει την κινητική-σωματική βλάβη ως μόνη αιτία για de facto αδυναμία ύπαρξης και συγκρότησης κοινωνικού και πολιτικού λόγου των ατόμων με οποιαδήποτε μορφή αναπηρίας. Την άποψη αυτή που ένθερμα υποστήριξαν ο κ.Μήτκας και ο κ.Λαόπουλος και οι πρυτανικές αρχές στο σύνολό τους οφείλει να αποτελεί λόγο καταδίκης από σύσσωμη τη φοιτητική κοινότητα ενάντια σε αυτούς που την εκφράζουν.
Συνοψίζοντας για όλα τα παραπάνω καλούμε όλους/ες να στηρίξουν τη συνέχιση του αγώνα μας μέχρι την κατάκτηση των αιτημάτων μας και εν τέλει τη δικαίωσή του.

ΔΕ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ


ομάδα προσβασιμότητας, αλληλέγγυες και αλληλέγγυοι

10/5/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου